6-годишна присъда за пиян шофьор, отнел живота на 3-годишно момиченце

6-годишна присъда за пиян шофьор, отнел живота на 3-годишно момиченце
A A+ A++ A

Състав на Окръжен съд-Сливен постанови присъда от 6 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим спрямо подсъдимия Янко Чакалов, който на 04.10.2015 г. в сливенския кв. „Речица“, като неправоспособен водач на МПС и в пияно състояние предизвика катастрофа, причинявайки смъртта на тригодишната Даниела Кирова, а след това избяга от местопроизшествието.

Съдебното разглеждане на делото протече по правилата на съкратеното съдебно следствие, поради което наказанието по поисканата от Окръжна прокуратура-Сливен присъда от девет години лишаване от свобода бе редуцирано съгласно чл.58а, ал.1 от НК с една трета, съобщиха от прокуратурата.

Съдът изцяло възприе и искането на прокуратурата за привеждане в изпълнение на по-ранно наложена условна присъда от три месеца лишаване от свобода на подсъдимия. Уважено бе и искането на Окръжна прокуратура-Сливен за изменение на мярката за неотклонение на Чакалов от „Домашен арест“ в „Задържане под стража“ и след постановяване на присъдата подсъдимият бе отведен в Следствен арест-Сливен. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

#присъда #затвор #пиян #шофьор #убийство #момиченце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници