Кунева призова магистратите от ВСС да подадат оставка

Кунева призова магистратите от ВСС да подадат оставка
Меглена Кунева Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Членовете на ВСС да подадат оставки, тъй като органът вече е загубил репутацията си. За това призова вицепремиерът Меглена Кунева.

Този Висш съдебен съвет ще бъде сменен. Надявам се сами да си подадат оставката, ако така решат. Ако не - ще дойде време, когато ще се избере друг ВСС, коментира Кунева.

Всички помним и ще помним, че ВСС е институция, която е загубила репутацията си. Дори и на най-добрите в следващите години ще им бъде много трудно, добави тя.

Във връзка с доклада на ЕК за проверка и сътрудничество, който предстои да бъде оповестен в сряда, вицепремиерът заяви, че България е страна-членка и това колко и какво правосъдие и вътрешен ред имаме засяга всички. „Както винаги докладът се прави с участието на всички български институции и цялото българско общество. Разговори с НПО се правят винаги преди доклада. В края на миналата седмица се дава предварителен проект на доклада, за да се види дали е отбелязано точно и дали България няма да има възражения за точността на формулировките”, поясни Кунева.

Тя обясни, че страната ни е запозната с този доклад. „Българските институции го върнаха обратно там, където смятат, че има неточност и докладът ще бъде разгледан от колежа на комисарите в сряда. Тогава няма да се говори по техническата, а по политическата част и ще бъде оповестен на всички. Корекциите, които са направени от българска страна, са свързани с неточности в дати, заглавия на закони. Правителството ще даде оценка за това как възприема доклада в посока на това какво правим заедно и всяка една от институциите къде разпознава собствената си отговорност”, добави Кунева.

#ВСС #оставки #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници