Вотът на недоверие не притеснявал Москов

Вотът на недоверие не притеснявал Москов
Петър Москов Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Здравният министър Петър Москов обяви, че не се притеснява от подготвяния вот на недоверие към кабинета заради здравеопазването. "Искате ли честното ми мнение - въобще не ме интересува", заяви пред журналисти министърът.

По-рано днес след политически консултации БСП и ДПС оповестиха, че са се споразумяли вотът на недоверие към второто правителство на Бойко Борисов да бъде само за здравеопазването.

"Моят проблем с това, което се развива напоследък по проблема с ваксините, всъщност такъв проблем няма, е че политически и икономически кръгове търсят мотивация за вот на недоверие, спекулирайки с майчиния инстинкт. Това е долно и нечовешко", заяви Москов, цитиран от БГНЕС.

БСП и ДПС настояват министърът да даде разяснения след скандала с ваксините, дарени от Турция. "С оглед на създалата се изключително тревожа ситуация и противоречивите отговори на Министерство на здравеопазването са необходими и разисквания в НС, за да може да се свали общественото напрежение", заяви Миков. Той обаче изрично подчерта, че този проблем не е единствената причина за искания вот на недоверие.

"Искам да предпазя българските граждани от представата, че това е вот заради скандала с ваксините. Заедно с ДПС още през декември сме внесли питане по този въпрос", обясни Михаил Миков.

Относно това дали МЗ разполага със сертификат за 4-валентната ваксина, внесена от Турция, за това какво съдържа тя, преди използването и върху децата у нас, той поясни, че всяка една ваксина, която идва в България има приемно-предавателен протокол от комисия на Дирекция „Обществено здраве”, независимо срещу какво е - туберкулоза, тетанус и т.н. Все пак не се е наложило съдържанието на ваксината да бъде изследвано у нас.

#вот на недоверие #здравеопазване #Петър Москов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »