The Guardian: Кризата в Европа ще се реши с преразпределянето на бежанците

The Guardian: Кризата в Европа ще се реши с преразпределянето на бежанците
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Над един милион бежанци са пристигнали в ЕС миналата година. Тяхното пристигане претовари граничния контрол, създаден са по-спокойни времена.

Страните-членки предаваха групите бежанци на други страни-членки , излагайки на показ ограничеността на способността на Европа за сътрудничество пред лицето на най-забележителното мигриране на 21-вия век. Всяко национално правителство в ЕС, както и самият съюз, все още се борят с последствията от това, пише The Guardian.

Въпросът с който се сблъсква ЕС е с какво да замени вече срутилата се система, цитира агенция ''Фокус''. Проблемите, които трябва да бъдат разрешени включват охрана на външните граници, които се разпростират на хиляди километри от Арктика до Средиземно море. Също така включват необходимостта да се споделя отговорността по- пропорционално.

Това означава, че страните от периферията не трябва да бъдат оставяни с вълни от пришълци , с които не са в състояние да се справят. Както и че не трябва да се очаква богатите държави с либерални ценности да поемат цялата тежест на интеграцията, а страните с крехки традиции в толерантността да не бъдат поставяни на неразумен натиск, който да подхранва национализма и дискриминацията.

Новата система трябва да бъде честна за бежанците и справедлива между страните-членки на ЕС. Отговорът на проблемът с бежанците за Европа е те да бъдат преразпределяни.

#ЕС #бежанци #преразпределяне #Европа #мигранти #отговорността

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници