Работни места, борба с тероризма - приоритети в председателството ни на Съвета на ЕС

Работни места, борба с тероризма - приоритети в председателството ни на Съвета на ЕС
Съвета на ЕС Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Основните приоритети за Българското председателство на Съвета на ЕС ще бъдат новите работни места, растеж и конкурентоспособност, миграция и сигурност, борба с тероризма, ефективен енергиен съюз, ЕС на световната сцена, както и ефективен единен пазар.

Това заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева на заседание на външна комисия и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, предаде БГНЕС. България ще поеме председателството на Съвета на ЕС през втората половина на 2018 г.

„Очакванията са, че миграционният натиск ще продължи и трябва да се намери общ европейски подход за убежища, разселване, засилване борбата срещу незаконното превеждане на хора през граница”, обясни Кунева.

Подприоритетите в сферата на борбата с тероризма ще бъдат укрепване на границите, борба с трафика на оръжия, превенция за набиране на терористи, както и повече информация между службите.

Относно ефективен енергиен съюз нашите приоритети ще са газови доставки, повишаване на енергийната ефективност и диверсификация на енергийните източници.

„Ако кажем, че приоритет за нас е електронното управление трябва да направим лъвски скок за тези 2 години”, даде за пример Кунева.

 

#България #председателство #ЕС #Съвета на ЕС #тероризъм #Меглена Кунева #убежища #трафика #газови доставки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници