Всички населени места в Североизточна България вече имат ток

Всички населени места в Североизточна България вече имат ток
A A+ A++ A

Всички населени места в Североизточна България вече имат ток. Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи възстановиха електрозахранването на над 145 000 клиенти в 530 населени места, които по различно време оставаха без ток в резултат на повреди, предизвикани от тежките метеорологични условия през последните две денонощия.

Над 350 екипа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, оборудвани със специализирана техника и подготвени за работа при зимни условия, работиха, за да се справят с възникналите след тежката зимна обстановка аварии по съоръженията от електроразпределителната мрежа, съобщиха от дружеството. След като отстраниха стотици повреди по електропроводите, специалистите на дружеството продължават работа по локални повреди на съоръженията ниско напрежение. Компанията работи през цялото време в сътрудничество с областните и общинските власти.

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО са в готовност да реагират незабавно при възникване на нови аварии вследствие на тежките метеорологични условия. На разположение са и 410 високопроходими автомобила, 317 екипни автомобила с нормална проходимост и 149 специализирани автомобила.

Денонощно работят и диспечерските центрове на дружеството, които осъществяват управлението на електроразпределителната мрежа и ръководят работата на екипите при възникване на аварии. Телефонният център на компанията 0700 1 61 61 поддържа линия за приоритетно приемане на сигнали за прекъснато електрозахранване и информира клиентите за аварии, по отстраняването на които екипите на ЕНЕРГО-ПРО вече работят.

#ток #електрозахранване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници