17 деца в неравностойно положение получиха стипендии за уроци по изкуство

17 деца в неравностойно положение получиха стипендии за уроци по изкуство
A A+ A++ A

17 деца със специални образователни потребности и нисък социален статус от цялата страна, ще имат възможност да посещават подготвителни курсове за кандидатстване в професионални гимназии или висши училища за изобразително изкуство. Това стана възможно със стипендиите, които отпуска след конкурс Български червен кръст със съдействието на Сосиете Женерал Експресбанк.

Стипендиите бяха връчени в галерия „Академия“ на Националната художествена академия. В компанията на известния български скулптор и художник Ставри Калинов, проф. Греди Асса, преподавател в Националната художествена академия и други известни родни творци, младежите нарисуваха две общи картини с благотворителна цел на тема „Приятелството.”

Дарителската кампания на БЧК е продължение на проведените през годините конкурси за уязвими деца и младежи, които желаят да развиват творческите си способности в сферата на изобразителното изкуство. Направленията, по които децата традиционно кандидатстват са „Изящно изобразително изкуство“ с раздели живопис, графика и скулптура, и „Приложно изобразително изкуство“ с раздели дърворезба,   текстил и керамика.

В конкурса участие вземат деца и ученици от I до XII клас, разделени в няколко възрастови групи, както и такава за деца със специални образователни потребности.

#стипендии #БЧК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници