Радан Кънев прогнозира предсрочни избори през май

Радан Кънев прогнозира предсрочни избори през май
Радан Кънев Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДСБ и съпредеседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев съобщи, че на националното съвещание на ДСБ ще призове всички структури да бъдат готови за избори през май 2016 г.

Министрите от Реформаторския блок, които искат да останат на постовете си, могат да бъдат изолирани от собствените си партии, заяви Кънев, цитиран от БТА.

По думите на депутата не е сигурно дали ГЕРБ ще поиска да управлява в този формат. "Понятията власт и опозиция може би ще бъдат безсмислени пред лицето на предсрочни парламентарни избори", отбеляза той.   
   
Председателят на ДСБ смята, че предстои ускоряване на кризисните процеси в страната. Според него разкритията и драматичните факти, обявени от съдия Румяна Ченалова във връзка със състоянието на съдебната реформа, трябва да бъдат използвани като публичен сигнал за независимо разследване с публична отчетност и международно участие.

 "Тя /Ченалова - бел. ред/ изнесе достатъчно твърдения, но дали те са факт, може да бъде изяснено само с публично разследване", отбеляза Кънев.
 
Лидерът на ДСБ заяви, че силен международен екип с разследващи от Италия, Румъния и Бавария може да приключи драмите в българската съдебна система с няколко десетки магистрати в затвора.

Във връзка с подготвяния нов политически проект Кънев каза, че обявяването му е въпрос на политическа тактика.

#предсрочни избори #прогнози #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници