БСП поиска зам. - кмет по сигурността, Фандъкова не дава

БСП поиска зам. - кмет по сигурността, Фандъкова не дава
A A+ A++ A

Не предвиждам на този етап в София да има зам.-кмет по сигурността. Това каза пред журналисти Йорданка Фандъкова, по време на редовното заседание на СОС, във връзка с позицията на общинските съветници от БСП.

"Аз съм ангажирана с този процес. Имаме директор на Дирекция "Сигурност" и много активна постоянна комисия в СОС, в която всички общински съветници са много активни и постоянно изискват от органите на реда и СДВР", посочи Фандъкова.

Тя добави, че ако прецени, че в някакъв момент е възможно и необходимо да има зам.-кмет по сигурността, няма никакъв проблем да се направи такова предложение. "В началото на годината и на първата сесия е нормално политическите сили да направят своите партийни декларации, така че декларацията на БСП я приемам по този начин", заяви кметът.

"Във връзка с това, което се случи в началото на годината в Германия беше абсолютно обяснима тревогата на всички и още повече на хората, които живеят в близост до центъра за настаняване на бежанци в кв. "Овча купел", смята тя. Според нея в ситуацията, в която се намира цяла Европа усилията е необходимо да бъдат постоянни и да се наблюдава за евентуална промяна в обстановката. 

#БСП #сигурност #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници