Лавина помете скиори на пистата "Черният гребен" във Френските Алпи

Лавина помете скиори на пистата "Черният гребен" във Френските Алпи
A A+ A++ A

Най-малко три жертви има до момента при инцидент с лавина на пистата "Черният гребен" в курорта Ле Дез Алп във Френските Алпи. Две от тях са деца. Още около 20 скиори са в неизвестност.

Според информация на АФП най-напред е било съобщено за изчезнали 11 души - десет ученици и един учител.

При разчистването е бил изровен един труп на дете и един на възрастен, гражданин на Украйна. Трима от учениците са откарани в болница в Гренобъл в критично състояние.

Инцидентът е станал около 18 часа българско време в департамента Изер в югоизточна Франция, на около 40 километра югоизточно от Гранобъл.

Най голямата затрупана група е била от лицея "Антоан дьо Сен Екзюпери" в Лион. Учителят също е открит в безсъзнание и заедно с другите пострадали вече е в болница в Гренобъл. Издирването на още петима от учениците продължава.

"Теоретично, всички от ученическата екскурзия са открити. Продължаваме да търсим, за да няма и други жертви", коментира правителствения представител Жан-Пол Бонетаин.

Над 100 човека и 3 обучени кучета претърсват терена. Пратени са три хеликоптера, като на единия има термокамера от последно поколение.

Операцията е силно застрашена заради падналия мрак и продължаващата опаснот от лавини.

 

#лавина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници