Отцепилите се от ДСП седят при независимите депутати

Отцепилите се от ДСП седят при независимите депутати
A A+ A++ A

Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак станаха съпредседатели на ПГ на ДПС. Председателят на НС Цецка Цачева съобщи, че народните представители от ПГ на ДПС са приели решение на 24 декември 2015 г. за освобождаване но от длъжност председателя на ПГ Лютви Местан и изключването му ПГ на ДПС.

Поради освобождаването му от длъжността председател на ДПС и на ПГ на ДПС е избран председателски съвет на ПГ в състав народните представители: Мустафа Карадайъ, Рушен Риза, и Четин Казак, които са със статут на съпредседатели. Цецка Цачева съобщи, че на 11 януари народните представители Хюсеин Хафъзов, Венцислав Каймаканов, Лютви Местан и Айдоан Али, Шабанали Дурмуш и проф. д-р Марияна Георгиева са подали заявление, че във връзка с несъгласието си с решението за изключване на председателя на ДПС Лютви Местан напускат ПГ на ДПС и придобиват статут на народни представители, нечленуващи в ПГ.

С напускането на ПГ на ДПС Марияна Георгиева се прекратява предсрочно изпълняването на длъжността й заместник-председател на Комисията по образованието и науката. Председателят на НС Цецка Цачева съобщи още, че с писмо от 18 декември 2015 г. народният представител ген. Атанас Атанасов уведомява, че заявява оставката си от поста председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. 

#Народно събрание #депутат #Местан #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници