Брайвик се извини на „безпартийните“ жертви

Брайвик се извини на „безпартийните“ жертви
Бели рози с табелки с имената на всички жертви на атаките на Андерш Брайвик бяха закичени на оградата на сградата, където се провежда процесът врещу екстремиста. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Норвежкият екстремист Андерш Брайвик се извини за убийствата на „невинни хора“ при бомбената експлозия в Осло от 22 юли 2011 г.

„Искам да поднеса голямо извинение за ранените и убитите при експлозията пред сградата на правителството в Осло. Това са били случайни минувачи, без връзка с политиката“, каза Андерш Брайвик, цитиран от АФП и „Фокус“, в последния ден, в който ще дава показания пред съда.

Още в началото на своите показания подсъдимият се извини за „безпартийните“ жертви на кръвопролитието, но отказа да стори същото към близките на неговите жертви.

В същото време Андерш Брайвик не показа никакво съжаление за избиването на 69 души на остров Ютьоя, където се провеждаше младежки лагер на управляващата Партия на труда.

В петък той описа подробности за стрелбата на остров Ютьоя и посочи, че е искал да избие всички.

В съда в Осло днес започна поредното заседание в процеса срещу Андерш Беринг Брайвик за убийството на 77 души на 22 юли м.г. в столицата и близкия остров Ютьоя.

В предишни показания, той беше подчертал, че не изпитва угризение за убитите младежи, тъй като те не били „наивни деца“, а политически активисти.

#Андерш Брайвик #Норвегия #Осло #остров Ютьоя #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници