Борисов размаха пръст на ДСБ, вбесен от коментарите за "орташко" управление с Доган

Борисов размаха пръст на ДСБ, вбесен от коментарите за "орташко" управление с  Доган
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако разбутаме стабилността, която имаме, години наред няма да се направи правителство в България - това обещавам на всички, които си правят криви сметки. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Граф Ингатиево.

„С ДПС в управление няма да ме видите, в опозиция – с удоволствие. Тогава на другите ще им видя сеира аз. До вчера ме прегръщат, днес ми говорят за библиотекаро-сарайски неща. Ще ги пратя там да ходят да се молят при пауните. Аз на никого няма да се моля, защото имаме достатъчно голяма партия. Те ще идат да се молят, защото явно много ги е яд, че преборихме контрабандата и събрахме близо 3 млрд. лв. и ги няма подобни Косьо Самоковеца контрабандистите и тези, които бяха много близки до тях”, каза още премиерът, очевидно ядосан от коментарите на представители от ДСБ за орташко управление с сарайско - библиотекарската групировка, имайки предвид кръга около Ахмед Доган..

„Предупредих, че ще почна да ги соча с пръст аз. Мога да преглътна ДПС заради толерантността към тях, заради това, което има като смесено население.Те няма да могат да преглътнат това, което ще им се стовари с контрабандистите на главата”, размаха пръст Борисов.

Депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов заяви по бТВ във вторник, че е подал оставката си в качеството на председател на вътрешната комисия в парламента, защото не желаел повече да легитимира "управлението на сектор "Сигурност", което по думите му е "орташко между Бойко Борисов и сарайско-библиотекарската групировка".

„Борисов с голяма мъка освободи главния секретар на МВР и шефа на ДАНС, не пипнаха нито един друг назначен. Освободиха Лазаров като главен секретар и го заместиха с Георги Костов, който е по-лоялен на тази групировка”, уточни той.

„Службата за подслушване и проследяване ДАТО основно се контролира и работи директно за библиотекарско-сарайската групировка. ДАНС е в сложна ситуация, там има две паралелни управления – една част от звената се отчитат директно пред сараите, а другата част се опитва да работи за държавата”, каза още Атанасов.

„Станишев в желанието си да упражнява властта се споразумя с Доган за съставянето на правителството на Орешарски, че секторът за сигурност ще бъде даден на концесия за управление на библиотекарско-сарайската групировка. От РБ очаквахме Борисов да се опита да отвоюва сектора за сигурност, той не го направи, той продължи концесията”, каза още депутатът. Според него службите за сигурност са били замесени в скандалите в ДПС, като Георги Костов е инициирал свалянето на охраната на Лютви Местан.

''Министърът на финансите е също орташка кобила на Борисов и Доган,'' подчерта Атанасов.

#Бойко Борисов #ДСБ #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници