Камерън: Великобритания иска да остане в един реформиран ЕС

Камерън: Великобритания иска да остане в един реформиран ЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

''Евентуално излизане на Великобритания от Евросъюза след референдума, който трябва да се състои до края на 2017 г., няма да е стъпка във вярната посока за страната,'' заяви по Би Би Си министър-председателят Дейвид Камерън.

''Необходимо е да се направи всичко възможно нашите предложения за реформиране на ЕС да бъдат приети и точно това ще е вярната стъпка,'' каза Камерън и увери, че неговото правителство работи денонощно за осъществяване на своите инициативи.

Премиерът на Великобритания вече официално постави четири искания пред инстанциите на Евросъюза: признаване на ЕС за многовалутен съюз, повишаване на конкурентноспособността вътре в съюза, разширяване на правомощията на националните парламенти в законотворчеството на ЕС и затягане на миграционното законодателство, което предвижда блокиране на достъпа на мигрантите от ЕС до социални плащания и други привилегии във Великобритания.

Според Камерън изпълнението на тези условия трябва да послужи за основа на подкрепата на британските избиратели на националния референдум за оставането на страната в състава на Евросъюза. Ако обаче, преговорите, които Лондон води с европейските си партньори, се провалят Камерън не изключва нищо.

''Най-доброто за Великобритания би било да остане в един реформиран ЕС. Надявам се да бъде постигнато споразумение на срещата на върха през февруари в Брюксел,'' заяви той.


#Великобритания #ЕС #реформи #предложения #Дейвид Камерън #Brexit #Евросъюза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници