Ислямски съвет иска извинение от Доналд Тръмп

Ислямски съвет иска извинение от Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Съвета по американско-ислямските отношения поиска от републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп да се извини, след като мюсюлманка беше изгонена от един от предизборните му митинги, предава BBC.

Според организацията, изгонването на 56-годишната стюардеса Роуз Хамид от публичното събитие в Южна Каролина е изпратило „смразяващо съобщение до американските мюсюлмани“, цитира агенция ''Фокус''.

По време на митинга на републиканците в град Рок Хил, стюардесата носила тениска с надпис „Салам, Идвам с мир“ – „Салам“ е арабската дума за мир. Тя решила да се става права, всеки път когато Тръмп каже нещо обидно.
Още при първото ставане обаче хората около нея започнали да я сочат и да скандират "Тръмп, Тръмп, Тръмп", както, изглежда, са били инструктирани преди това.

Тогава охраната помолила стюардесата да напусне. На излизане, тя е била заплашена.
Съвета по американско-ислямските отношения съответно поискал от Тръмп да се извини на Роуз Хамид, както и „да направи ясно изявление, че американските мюсюлмани са приети като съграждани и равностойни участници в американския политически процес“.

#Доналд Тръмп #асоциация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници