Съпредседателите на ДПС приканиха групата около Местан да напусне НС

Съпредседателите на ДПС приканиха групата около Местан да напусне НС
A A+ A++ A

ДПС е единно и няма никакви индикации, че партията може да се разцепи. Това казаха тримата съпредседатели на движението на знакова пресконференция в Кърджалипредаде бТВ. Местната организация отбеляза 26-годишнина.

Очакваха се 400 гости, сред които учредители, кметове, депутати, но не и Ахмед Доган.

По този повод се очакваше и събитие на Лютви Местан и напусналия партията местен лидер Бахри Юмер. Последният събра съмишленици по-камерен формат по-късно през деня.

От ДПС призоваха бившия си председател и останалите отцепници от парламентарната група да напуснат парламента, да основат свой политически проект и с него да се борят за влизане в НС.

Те обвиниха Местан, че е опитал да подмени политическата линия на партията и освен това е присвоил евроатлантическите ценности. "Днес някои чрез подмяна се опитва да се окичи с евроатлантическата политика на ДПС", заяви Мустафа Карадайъ.

"Онова ДПС от преди 26 г. е същото. ДПС е непревземаема крепост", каза съпредседателят Четин Казак.

Местан беше обвинен и че заплашвал със своята оставка, макар никой да не можа да каже къде, кога и пред кого е казал това. По повод твърденията му, че е бил посочен за лидер, Карадайъ каза, че "лидерите се раждат, а не се назначават".

 

#ДПС #Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници