HTC разработва собствен процесор с помощта на ST-Ericsson

HTC разработва собствен процесор с помощта на ST-Ericsson
A A+ A++ A

Ако информацията от China Times е коректна, HTC е решила да последва примера на Apple и Samsung да разработи собствен процесор, който да използва в мобилните си продукти. В това ще си партнира с компанията ST-Ericsson, която ще помогне в проектирането на чипа. В интерес на истината, сравнението с Apple и Samsung е малко неуместно, защото HTC не възнамерява да прави високопроизводителен процесор, а ще работи по чип за модели от нисък клас, които трябва да достигнат до пазара догодина.

Не е изключено HTC да се опита да се дистанцира от Qualcomm, на чиито процесори разчиташе изключително досега. В началото на февруари компанията намекна, че ще проучва възможностите да използва различни доставчици за основните компоненти на телефоните си, а по-късно представи модела One X, който заложи на четириядрения NVIDIA Tegra 3. В Щатите този смартфон се предлага с процесор Qualcomm заради интегрираните LTE възможности.

При по-евтините телефони HTC продължава да използва чипове от американците, а решението да направи свой може би индикира за обновен интерес към ниския ценови клас, където силни позиции имат китайските производители ZTE и Huawei, но и Samsung предлага разнообразие от устройства.

http://news.chinatimes.com/tech/171706/122012042300289.html?ystfuv

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници