Пенсионират набързо шефа на полицията в Кьолн заради сексуалния тормоз

Пенсионират набързо шефа на полицията в Кьолн заради сексуалния тормоз
A A+ A++ A

Началникът на полицията в Кьолн Волфганг Алберс, който е на 60 г., е бил уведомен, че ще го пенсионират по бързата процедура заради допуснатото от него насилие над жени, съобщи Ройтерс- Очаква се официално потвърждение на информацията.

Според местни политици, цитирани от ДПА, началникът е бил подложен на натиск да освободи поста, след като зле екипираните и недостатъчно на брой негови подчинени не можаха да предотвратят нападенията над жени в новогодишната нощ.

Вътрешният министър на провинцията Ралф Йегер е информирал Алберс, че подлежи на по ранно пенсиониране.

В същото време се затвърждава убеждението, че скандалните атаки са били планирани в широк мащаб и засягат големи градове в цяла Европа. До този момент има само двама задържани. В тях обаче са намерени бележки с арабски и немски изречения с цинично съдържание.

Сред репликите има заплахи: “Ще те убия”, “Големи гърди” и вулгарни предложения за насилствен секс.

31 заподозрени, включително и 18 лица, търсещи убежище, са в процес на разследване за нападенията в Кьолн, става ясно от съобщение на германското вътрешно министрество. Предстои да се уточни кои от заподозрените са извършили сексуални престъпления.

Сред заподозрените има 9 алжирци, 8 мароканци, 4 сирийци, 5 иранци, по един човек от Ирак, Сърбия и САЩ, както и двама германци, уточни говорител на вътрешното министрество. Местната полиция в Кьолн потвърди, че са подадени 121 жалби за нападения. Две от тях са за изнасилвания.

Германските телевизии излъчиха нови свидетелства на жени, пострадали от нападенията в Кьолн в новогодишната нощ.

Бурса А. разказва за нападателите: "Те се чувстваха безнаказани, силни, чувстваха, че могат да правят каквото си искат с жените, които бяха на улицата за празника. Пипаха ни навсякъде. Беше ужасно".

Евелин М. допълва: "Търсехме помощ. Тичахме към полицейските коли, но в тях нямаше никого. Знаем много добре, че полицията тогава беше с толкова ограничен персонал, че не беше в състояние да контролира положението и да попречи ние, жените, да изживеем това нещо".

 

 

#Кьолн #жени #полицията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници