Проверяват 31 заподозрени за насилието в Кьолн

Проверяват 31 заподозрени за насилието в Кьолн
A A+ A++ A

Германската полиция проверява 31 заподозрени във връзка с нападенията и кражбите в новогодишната нощ в Кьолн, предаде AFP, позовавайки се на говорителя на германското МВР Тобиас Плате.

29 от тези хора са чужденци -  9 алжирци, 8 мароканци, петима иранци, четирима иракчани, двама германски граждани, сърбин и американец, съобщи говорителят на ведомството. Всички заподозрени са идентифицирани. 18 от тях са кандидати за убежище в Германия.

Повече от 100  жени подадоха сигнал, че са станали обект на сексуални посегателства и грабежи по време на тържествата за Нова година в Кьолн. Според властите две от тези жени са подали сигнал за изнасилване. Говорителят не е съобщил за арести, нито за конкретни заподозрени във връзка изнасилванията.

Германският министър на правосъдието Хайко Маас съобщи в четврътък, че кандидати за убежище в Германия може да бъдат депортирани, ако се установи, че са участвали в серията посегателства срещу жени в Кьолн.

Тази позиция беше подкрепена и от вътрешния министър Томас де Мезиер, според който всеки, който е извършил сериозни престъпления, независимо от статута си, ще трябва да очаква депортиране от Германия.

#заподозрени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници