Дилма Русеф на съд за намеса в разследване за корупция

Дилма Русеф на съд за намеса в разследване за корупция
Източник: www.tvc.ru
A A+ A++ A

 

Федералният върховен съд на Бразилия образува дело срещу временно отстранения от длъжност президента на страната Дилма Русеф, съобщи телевизия "Глобо", предаде БГНЕС.

Подозрението е, че тя се е опитвала да препятства разследването за корупцията в държавната петролна и газова компания "Петробрас".

Заподозрени по това дело са също бившият президент на Бразилия, Луис Инасио Лула да Силва, бившият министър на образованието Алоизиу Меркаданти и адвокатът на Русеф, Жозе Едуарду Кардозу, който е бил в нейната администрация като главен обществен защитник.

Корупционният скандал около „Петробрас“ повече от две години продължава да бъде в центъра на общественото внимание в Бразилия. Федералната полиция, която разследва шумното дело, смята, че участниците в престъпната финансова схема са откраднали от бюджета на компанията няколко милиарда долара. В следствения арест се намират няколко функционери, които са започнали да сътрудничат на разследването и да дават показания срещу представители на бизнес и политическия елит на страната. По последни данни, сред подсъдимите по делото са повече от 60 политици, включително бивши и настоящи членове на парламента, партийни лидери и губернатори. 

#Дилма Русеф #заподозрени #Петробрас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници