Красимир Каракачанов: Обръщайки се към Турция, Местан ни предаде

Красимир Каракачанов: Обръщайки се към Турция, Местан ни предаде
A A+ A++ A

Обръщането към Турция е фундаменталната грешка на Лютви Местан. Това каза заместник-председателят на НС и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. „Това не се случва в последния един месец или с прословутата му декларация в парламента. Това обръщане към Турция тече в последните три години, откакто Местан се водеше председател на ДПС”, отбеляза Каракачанов.

Той подчерта, че обръщането на която и да било българска партия към чужда държава и поставянето й в нейна услуга има само една квалификация и тя се нарича национално предателство. „Дали ще се поставиш в услуга на Турция, Русия, Америка или Албания няма никакво значение, когато приоритет за теб са интересите на друга държава, а не на държавата, за която си се клел, че ще служиш. Всеки народен представител полага клетва, че в своите дела ще се ръководи само и единствено от интересите на българския народ и от интересите на българската държава. В клетвата няма условия „ама”, „ако”, зависи от кой етнос си и т.н.”, посочи Каракачанов.

По думите му, идеологиите, на чиято основа се създават партиите, съществуват от 200 години, но те не могат да стоят над националния интерес и сигурността на държавата. „Обяснението либерализъм, евроатлантизъм, хуманизъм и други празни приказки не са оправдание, ако се поставиш в услуга на чужда държава. Тогава вече няма никакво идеологическо етническо или религиозно оправдание”, коментира той.

Съпредседателят на ПФ изрази мнение, че на днешната пресконференция няма нищо ново от последните изявления на Местан преди Нова година. „Явно, че тактиката, която е набелязана, е да не се бърза и да не се правят резки движения, а бавно и постепенно да се върви към създаването на нов политически субект. Това е ясно”, категоричен бе Красимир Каракачанов.
Лора ГОРОВСКА

#Красимир Каракачанов #Местан #ДПС #Турция #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници