Няма арестувани насилници в Германия, възмущението расте

Няма арестувани насилници в Германия, възмущението расте
A A+ A++ A

Две жени са изнасилени, полицията разпита трима заподозрени, но арести до момента няма - на този фон расте възмущението в германските медии от извършеното насилие в навечерието на Нова година.

Разследващи секс атаките коментират, че най-вероятно акцията е организирана в социалните мрежи. Описаната от жертвите тактика съвпада с използваните похвати от джебчии в Египет. Те заобикалят жертвите си и танцуват, докато опипват и пребъркват потърпевшите.

Все още няма извършени арести, съобщи министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия Ралф Йегер.

90 жени в Кьолн са подали оплаквания в полицията срещу неизвестни извършители, които в празничната нощ на 31 декември са ги обрали и малтретирали сексуално. Постъпили са сигнали и за поне две изнасилвания. Освен в Кьолн, атаки е имало в Хамбург и Щутгарт.

500 души протестираха срещу насилието на жени и поискаха адекватни и незабавни мерки. Акцията предизвика и обратна реакция на противници на расизма и сексизма.

Кметицата на Кьолн Хенриете Рекер предизвика бурни реакции заради съвета към жените да не ходят сами. „Времената, в които жените не са можели да вървят непридружени или да не слагат къси поли и деколтета по улиците на Германия, са безвъзвратно отминали”, отговори Мануела Швезих, министър на жените.

Хенриете Рекер

Рекер бе намушкана с нож по време на предизборната кампания заради позицията й в подкрепа на бежанците. Сега е обвинявана, че стоварва отговорността върху жертвите. Повечето коментари по неин адрес са за това тя да се съсредоточи върху засилване на сигурността и изправяне на виновниците пред правосъдието.

Германският канцлер Ангела Меркел прикани полицията и прокуратурата да подходят с най-голямата твърдост на закона.

#Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници