1000 глоби за непочистени от снега тротоари в София само за два дни

1000 глоби за непочистени от снега тротоари в София само за два дни
A A+ A++ A

Столичният инспекторат е наложил над 1000 санкции на физически лица за непочистени от сняг и лед площи през последните 2 дни. Това каза за агенция „Фокус” инж. Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат. По думите ѝ във вторник са наложени санкции общо за 1500 лв., а в понеделник, на 4 януари - 1720 лв.

„Прави впечатление, че особено в центъра гражданите своевременно почистваха от рано сутринта пред имотите. Не такова обаче е положението в жилищните квартали. Особено вчера с оглед покачващите се температури и многото смеси използвани в тези площи”, коментира инж. Георгиева.

Най-много нарушения в първия работен ден са отчетени в районите Красно село”, „Подуяне”, „Красна поляна”, „Люлин”, „Младост” и „Възраждане”. Вчера пък санкционираните са били най-голям брой в „Лозенец”, „Красно село”, „Люлин” и „Младост”.

Инспекторите работят съобразно Закона за административните нарушения и наказания, където е посочено, че при маловажно нарушение - глоба с квитанция, санкцията е в размер на 10 лв. Глобата с фиш е в размер на 50 лв., а актовете – до 500 лв. „Въпрос на преценка е дали нарушението е маловажно или не. Това е право, дадено по закон на инспектора. Колегите са опитни, имаме указания, правила и методики. Разбира се , че територията, която заема една голяма сграда, не е същата като тази, която заема едно малко магазинче”, обясни инж. Георгиева.

#сняг #Столичен инспекторат #глоби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници