Оранжев код във Видинско и Монтанско, заради големи поледици

Оранжев код във Видинско и Монтанско, заради големи поледици
A A+ A++ A

Оранжев код заради опасност от поледици е обявен в 2 области на Северозападна България – Видинска и Монтанска.
В 5 области на Северна България е обявен жълт код отново заради поледици. Това са областите Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Русенска.

Днес над страната ще бъде предимно облачно. Главно в Северна България и западните райони ще превалява дъжд. В северозападната част от страната, където сутрешните температури ще останат отрицателни ще има условия за поледици.

В източните райони ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Минималните температури в Северна България ще са между минус 6 и минус 2 градуса, в Южна България между 0 и 3 градуса. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в северозападните райони около 1 градуса. Над планините ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, а над 2000 м от сняг. Ще духа силен, по високите части бурен югозападен вятър. Температурите още ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 6 градуса, на 2000 метра около 2 градуса. По Черноморието ще бъде облачно и ще има превалявания от дъжд. Ще духа предимно умерен югоизточен вятър.

#Видин #Монтана #България #градус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници