Миков: Анализът на Доган е добър

Миков: Анализът на Доган е добър
A A+ A++ A

БСП ще следи профила на ДПС като опозиционна политическа сила, която представлява интересите на нейните избиратели, каза лидерът на партията Михаил Миков на пресконференция.

За речта на Ахмед Доган, предизвикала трусове в политическото пространство, мнението му е, че "анализът на г-н Доган е добър". Част от тези констатации обаче са правени досега и от социалистите, отбеляза Миков.

По думите му тепърва ще се види позиционирането на отделните народни представители, по-скоро на тези, които бяха изключени и напуснаха ДПС.

По-големият въпрос е къде се позиционира България в момента, смята соцлидерът - "малко в сянката на един много мощен съсед с политическа и национална доктрина, която се разминава с европейските и евроатлантически ценности".

"Въпросът е къде са нашите служби за сигурност", попита Миков. 

Лидерът на БСП заяви, че България няма право да загуби геостратегическото си предимство като място за транзит на газ от изток на запад. "Сега разбирам, че това прозрение е осенило и министър-председателя", каза той и допълни, че левицата ще подкрепи газов проект през страната.

Според него спирането на доставките на природен газ от руското дружество "Газпром" за "Овергаз"е изкуствено драматизиран. Няма по-нормално нещо от това при спиране на доставките, природен газ да бъде подаден от българското предприятие.

"В края на краищата нали затова съществуват "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз". Иначе те за какво съществуват - да имат добри кабинети и да получават хубави заплати".

"Държавата няма място в тези отношения като власт. Но държавата като търговец, нека участва – тя печели от това", посочи Миков.

 

#Михаил Миков #ДПС #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници