Йорданка Фандъкова: Няма затруднения в придвижването по пътищата

Йорданка Фандъкова: Няма затруднения в придвижването по пътищата
A A+ A++ A

"Няма затруднения в придвиждането на леките коли и превозните средства на градския транспорт в София, който върви по разписание", увери кметът Йорданка Фандъкова.

"От днес започва почистването на вътрешнокварталните улици, на по-стръмните и опасни участъци. Фирмите, ангажирани със снегопочистването, са положили усилия градът да бъде проходим при зимни условия", информира столичният кмет.

"През тази нощ работиха цялата налична техника във връзка и със снеговалежа и с опасностите от заледяване рано сутринта. Всички трасета на масовия градски транспорт бяха почистени, така че проблеми с градския транспорт не е имало. В момента градският транспорт се движи в обичайните за този час на деня графици. Следим обстановката във връзка и с очакваните дъждове и евентуално поледици. Разчитам, че гражданите ще почистят и тротоарите пред домовете си. Надявам се и апелирам и към шофьорите, и към пешеходците да бъдат внимателни, защото София е проходима, но условията са зимни", добави тя.

Въведена е забрана за движение на тежкотоварни камиони по републиканската пътна мрежа в Силистренска област.Мярката се налага с цел по-ефективно почистване на пътищата. Снеговалежът в района вече спря. Очаква се ограничението да отпадне до час.

Всички пътища на територията на област Силистра в момента са проходими при зимни условия. С разпореждане на пътните служби камионите се спират, за да не пречат на почистването. В почти цялата област снеговалежът вече спря, 22 почистващи машини работят по различните направления. Слаб сняг прехвърча в момента само в района на Силистра. Снежната покривка в района е 15-20 см.

През изминалата нощ и до момента в Областното пътно управление не са постъпвали сигнали за аварирали автомобили по пътищата. От автогарата в Силистра съобщиха, че всички автобуси се движат по график. Рано тази сутрин е възникнал проблем в парната инсталация на най-голямото училище в областта – СОУ "Васил Левски" в Дулово. Учениците там са около 800. През следващите два дни те няма да ходят на училище до отстраняване на аварията. 
Пристанище Варна е отворено, летището също работи нормално. Въпреки че повечето пътища са проходими, училищата в общините Долни чифлик, Дългопол и Аврен остават затворени заради проблеми, свързани с придвижването на учениците.

Едно училище и две детски градини в Ямболска област остават в дървена ваканция и днес. Всички населени места обаче са с ток и вода за разлика от вчера, когато снеговалежът създаде проблеми на много места. Всички пътища от републиканската пътна мрежа са обработени и проходими. Нормализирано е и зареждането с хранителни продукти.

#Йорданка Фандъкова #пътища #зима #обстановка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници