Обстановката по пътищата се нормализира

Обстановката по пътищата се нормализира
A A+ A++ A


Обстановката по пътищата в страната се нормализира, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Движението се извършва без ограничения по всички магистрали и първокласните пътища.

Обстановката в Ловешка област се нормализира след обилния снеговалеж вчера. Снежната покривка е между 15 и 28 см.  Пътищата са проходими при зимни условия, съобщи БНР.

Затворен за движение остава проходът Троян – Кърнаре, съобщиха от Областното пътно управление в Ловеч. От там допълниха, че републиканските пътища в региона са почистени, продължава обработването на третокласната пътна мрежа. Няма затворени участъци. 68 машини са работили през цялата нощ.

Най-тежка беше ситуацията в община Ловеч. Кметът Корнеля Маринова съобщи, че основните улици в града са почистени. Продължава обработването на второстепенните и пътищата към селата. Всички са проходими. Автобус е бил аварирал в село Баховица, но е изпратен друг за да транспортира пътниците до Ловеч. Осигурен е достъп до всички училища и детски градини. Няма проблеми с доставките на хранителни продукти в Ловеч и селата. Няма населени места без ток и вода, както и бедстващи хора. Всички градски и междуградски автобуси в региона пътуват, но със закъснение.

Най-голяма е снежната покривка в община Ловеч – между 25 и 28 см.. Между 15 и 20 см. е в планинските части на областта. В 8.00 часа тази сутрин температурата на въздуха в Ловеч е била минус  12 градуса.

Осем населени места в Бургаска област са без ток повече от денонощие. Силният вятър и непочистените пътища са причината екипите на енергоразпределителното дружество да срещат затруднения при отстраняването на авариите. По някои направления на междуградския транспорт, заради непроходими третокласни пътища, има проблеми с движението на автобусите.

13 см. е снежната покривкав Хасково.Най-много сняг е паднал в село Вълче поле - 20 см., Меричлери - 18, Минерални бани - 11 см.От Областното пътно управление съобщиха, че всички пътища в региона са проходими при зимни условия. По пътя Харманли - Тополовград е закъсал автобус с работници. До хасковското село Стамболийски в преспите е заседнал ТИР. Няма сигнали за останали без електричество и вода селища.

В три училища в Сливенска област няма да има учебни часове заради снега. В балканските села Пъдарево и Мокрен децата и учителите не могат да се придвижат до училищата. В село Жельо войвода няма ток и училището не е отоплено. Няма затворени пътища в Сливенско, но движението става при зимни условия.

Колони от автомобили са се образували по пътя Пазарджик-Юндола. Пътят все още не е опесъчен и хлъзгавият терен затруднява интензивния трафик. В останалата част на областта обстановката е нормална. Няма проблеми и във високопланинската част на региона. Пътищата до Велинград и Сърница са проходими, съобщи  кметът на Сърница - Неби Бозов: Пътищата, републиканският и общинският път за Велинград и Доспат са почистени, опесъчени са, няма непочистени улици. Нормална е пътната обстановка. Очаквахме повече сняг.
Спирките във Варна са затрупани от сняг и хората трудно достигат до превозните средства. Пристанище Варна е затворено заради намалена видимост, летището работи нормално.

В Пловдив и региона няма особени проблеми. Пътищата са проходими за зимните условия.

От пресцентъра на столичната община информираха преди малко, че общественият транспорт в София се движи нормално при зимни условия по всички свои маршрути. Общината призовава гражданите да почистят снега пред домовете си, а собствениците на магазини и офиси – площите пред тях.

Възстановено е движението на тежки камиони по пътя Русе-Бяла. То беше спряно заради обилния снеговалеж и необходимостта от почистване. Пътищата в община Русе са проходими при зимни условия, но са възможни заледявания по стръмните участъци.

От пътната агенция съобщиха, че вече е разрешено и движението на тежки камиони по пътя Русе-Шумен на територията на област Разград. Към момента републиканските пътища в Разградска област са проходими при зимни условия, няма ограничения за движение на моторните превозни средства, съобщи дежурният в Областното пътно управление. 44 машини работят за почистването на пътищата в региона, пътните настилки са обработени с инертни материали.

Временно е спряно преминаването на товарни автомобили през граничния пункт с Македония "Станке Лисичково". Тази сутрин българските гранични власти са били уведомени от македонските си колеги, че има снегонавявания и заледявания.
В същото време гръцките власти изискват всички автомобили, преминаващи през пункта "Илинден-Ексохи", да бъдат с веригиВремето над страната е облачно. Пътните настилки в цялата страна са предимно мокри, заснежени, заскрежени, обработени и опесъчени.

Слаб до умерен вятър духа в област Бургас, Враца, Добрич, Смолян, Търговище, Шумен, Хасково, Ямбол. Снежната покривка е между 5 до 25 см.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници