Петкова: Работим да няма ценови шок при отварянето на енергийния пазар

Петкова: Работим да няма ценови шок при отварянето на енергийния пазар
A A+ A++ A

Работим по въпроса да няма стрес в системата и шоково увеличение на цената след старта на енергийната борса в средата на януари. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова  по Нова телевизия.

Това, което ни предстои през 2016 година е пълната либерализация на електроенергийния пазар. Това ще бъде една качествено нова ситуация за абсолютно всички заинтересовани лица, заяви Петкова.

„На първо място трябва да е ясно, че българските потребители не трябва да се притесняват от този процес. Тя ще засегне всеки един от нас по няколко начина. На първо място като потребители ще имаме възможност да си избираме своя доставчик на електрическа енергия от тези, които са на нашата територия. Ще може да си изберете доставчици, които ще имат ангажимента да се конкурират по отделните тарифни профили, за цената на ел. енергия, за офертите на всеки един потребител”, уточни енергийният министър.

Тя подчерта, че задължителното условие за либерализацията е работеща енергийна борса. В средата на януари тази година тя ще започне да работи в пълния си обем. Работим по въпроса да няма стрес в системата и шоково увеличение на цената, увери още министър Петкова.

#енергиен пазар #либерализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници