Борисов: Турското ръководство поиска да подкрепя Местан, но не е моя работа да се меся в друга партия

Борисов: Турското ръководство поиска да подкрепя Местан, но не е моя работа да се меся в друга партия
A A+ A++ A

Турското ръководство поиска да подкрепя Лютви Местан, но не е моя работа да се меся в чужда партия. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по БТВ. На въпрос защо беше свален лидерът на ДПС Лютви Местан, премиерът коментира, че това е работа на партията им.

„Имам хубавия навик в чужди парии да не се меся. Имам си достатъчно голяма партия, за която да внимавам да не се разцепи и да бъде достатъчно монолитна”, заяви Борисов. „Да считаш, че Ахмед Доган е подвластен на Русия ми се вижда доста измислено”, поясни премиерът.

Във връзка с това дали Лютви Местан е бил подвластен на Турция, Борисов коментира : „С г-н Местан работихме доста време и не мога да кажа нищо лошо в комуникацията си с него или да съм усетил подобно нещо.

„В същото време натискът и желанието на турското ръководство – ниво премиер, президент да се намеси в този конфликт, ме накара да бъда малко мнителен по-нататък”, посочи премиерът. По думите му и Ердоган и Давутоглу са искали да разговорят с него. Премиерът обясни, че са искали да се свържат по всички възможни начини.

На въпрос дали се е искало от премиера да подкрепи Лютви Местан, Борисов заяви: „Да, казах, че това не е моя работа – да се меся в друга партия. Казах – Ахмет дори това, че ме питаш е неправилно да те слушам”, каза още Бойко Борисов.

"Отказах разговор с Ердоган и с Давутоглу, търсиха ме в 1 часа през нощта. Тогава аз казах: Ахмет, дори това, че ме питаш, е неправилно да те слушам", обясни Борисов.

Във връзка с това дали Ахмед Доган трябва да се върне в политиката, Борисов уточни: „Това е негова работа. Мразя на мен да ми дават акъл. Факт е, че реакцията на г-н Доган беше много остра, брутална към Местан. Прочитът за мен е, че някъде са казани неща, които не са се харесали на Доган”.

Борисов заяви, че дори не знае телефонния номер на Ахмед Доган и не е разговял с него, няма и да дава „акъл” за неговото връщане в политика. Според Борисов реакцията на Доган към Местан е била много остра и според прочита на речта на Доган от новогодишния купон на ДПС, явно нещо някъде е казано, което не се е харесало. 
Премиерът не вижда и нищо особено в това, че Местан е ходил в турското посолство. Много хора ходят и в руското, и в американското посолство, не виждам драма, каза още Борисов. „Не виждам драма в ходенето по посолствата”, допълни премиерът.

#ДПС #Лютви Местан #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници