Саркози гласува последен от десетте кандидат-президента на Франция

Саркози гласува последен от десетте кандидат-президента на Франция
Съпроводен от съпругата си Карла Бруни-Саркози, консерваторът Саркози стана последният от десетимата кандидати, явил се пред урните. Снимка: "Ройтерс"
A A+ A++ A

Френският президент Никола Саркози, който се бори за преизбиране, гласува на първия тур от изборите в избирателна секция в богаташкия 16-ти район на Париж.

Съпроводен от съпругата си Карла Бруни-Саркози, консерваторът Саркози стана последният от десетимата кандидати, явил се пред урните, предаде БТА, позовавайки се на световни информационни агенции.

Секцията, в която гласува президентското семейство, е в училище край дома на Бруни-Саркози. На излизане президентът помаха с ръка от автомобила си, но не направи изявления пред медиите.

Пристигането на Саркози бе посрещнато от огромно множество журналисти пред училището, но вътре бяха допуснати само неколцина телевизионни оператори и фоторепортери.

Събралите се избиратели приветстваха президентската двойка при влизането й в сградата. Вътре държавният глава предостави на съпругата си възможността първа да пусне своята бюлетина.

После гласува и той, ръкува се с членовете на комисията и на излизане изслуша в продължение на няколко минути възгласите на съгражданите си.

Никола Саркози се кандидатира за втори петгодишен мандат. През 2007 г. той победи след два тура представителката на социалистите Сеголен Роаял.

Предизборните анкети сега сочеха, че Саркози ще се класира втори на първия тур след социалиста Франсоа Оланд, който ще го победи и на заключителния втори тур на 6 май.

#Никола Саркози #Саркози #Президент на Франция #избори #Карла Бруни #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници