Премиер и министри рязаха лента за последно т.г., през 2016 продължават

Премиер и министри рязаха лента за последно т.г., през 2016 продължават
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов, министрите на регионалното развитие и на транспорта Лиляна Павлова и Ивайло Московски откриха заедно с шефа на агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и кмета на Монтана Златко Живков обходния път на Монтана.

"Само с два реализирани обекта – обходният път и водният цикъл, в Монтана са инвестирани над 100 млн. лв.", отбеляза Борисов. По думите му показателно е, че това вече се случва не само в Южна, но и в Северна България. 

С реализацията на проекта приключва оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г., по която за строителство на пътища са инвестирани над 1,8 млрд. лева. Участъкът е с дължина от близо 13 км и е на стойност над 46, 5 млн. лв. 

В словото си министър Павлова призна, че е имало огромно забавяне, но в крайна сметка строителите са се справили.

Министърът изтъкна, че страната ни няма да загуби нито 1 евро от ресурса за пътища. „Построихме 300 км нови магистрали, обходите на Монтана, Враца, Габрово, Западната дъга, участъкът Кърджали- Подкова – изключително важни пътища и огромна инвестиция от европейската солидарност“, каза Павлова.

Тя добави, че инвестициите в Северозападна България продължават. След ремонта на прохода „Петрохан“, като изключително важен подход за региона, догодина предстои завършването на обхода на Берковица, със средства от държавния бюджет. Другият приоритетен обект е рехабилитацията на пътя Монтана – Добри дол – Лом, който е включен за финансиране по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

#Бойко Борисов #Лиляна Павлова #Ивайло Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници