Владислав Горанов: Дефицитът в бюджета е по-малък от очакваното

Владислав Горанов: Дефицитът в бюджета е по-малък от очакваното
A A+ A++ A

Дефицитът в държавния бюджет в края на годината ще бъде по-нисък от очакваното, съобщи финансовият министър Владислав Горанов. Очакванията са хазната да завърши на минус с 2,5 - 2,6 % от брутния вътрешен продукт, а не да превиши 3%.

"Видя се, че силовото налагане на реформи без необходимата подкрепа от съответните системи не винаги носи необходимия резултат. Аз няма обаче да се откажа да повдигам теми за ефективността на разговорите в отделни системи и за предлагането на решения. Понякога получаваме упреци за това, че прилагаме непопулярни мерки и решения. Добрият финансов министър не е добрият финансов министър. Добрият финансов министър е този, който консервативно управлява вашите пари, този, който се опитва да не генерира допълнителни дългове и да натоварваме следващите поколения с тях:, заяви Владислад Горанов.

Той видя и подобряване на икономическата ситуация, като се очаква в края на годината брутният вътрешен продукт да е около 3 на сто.

"От оценки за ръст от 0,6-0,8 на сто в есента на 2014 г. се доближаваме до почти 3% ръст, по последни оценки за 2015 г. Ако успеем да преминем психологическата граница от 3%, в икономиката ще се задействат автоматични механизми, които ще дадат възможност да надминем неблагоприятната тенденция за нисък растеж в последните години", добави министърът.

 

#Владислав Горанов #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници