Радан Кънев: Властта може да се управлява и от опозиционната страна

Радан Кънев: Властта може да се управлява и от опозиционната страна
A A+ A++ A

"В Реформаторския блок има хора, които виждат бъдещето през тесен съюз с ГЕРБ, което значи да се молят на Борисов и Цветанов за места в листи", коментира съпредседателят на коалицията Радан Кънев в интервю за интернет телевизията BIT.

Тези съпартийци по думите му не виждат възможност за опозиция, считат го за смъртоносно за всяка една партия. Но имало и други, които смятат, че в даден момент може да си в опозиция. "Излизат от балканския модел, разбират, че властта може да се управлява и от опозиционната страна“, обясни Кънев.

Неговото намерение е след конгреса на ДСБ през март да бъде твърда опозиция. Това включва и създаването на нова партия, ако се наложи.

Необходима е солидна дясна алтернатива на сегашното управление, даде да се разбере лидерът на ДСБ.

За  участието на партията му във властта неговият коментар е, че 2015 е била година на политическо колебание, а компромисът е бил част от него.

"Компромисите са положителни, те са необходими", убеден е Кънев.

За колебанието той даде следното описание: "Колебание е да не знаеш какво целиш. Имаме доминираща партия, макар и слабо доминираща. Имаме и доминиращ лидер, на моменти всевластен. Когато те нямат посока, автоматично и обществото се оказва без посока. Ние се опитахме да компенсираме липсата на сила и посока, но не успяхме".

Властта се услажда, а апетитът за нея идва с яденето, каза още Радан Кънев. В критичен тон отбеляза, че заради липса на опит, средата и особеностите на характера си е залитнал "на моменти". 

 

 

#Радан Кънев #ДСБ #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници