Лютви Местан: Кабинетът е тотално нестабилен

Лютви Местан: Кабинетът е тотално нестабилен
A A+ A++ A

Предсрочни избори може да има и през 2016 година, прогнозира пред Нова тв лидерът на ДПС Лютви Местан. Според него кабинетът е "тотално нестабилен”.

„Без реформи, които да осигурят развитието, не може да се гарантира стабилността. Прехвалената стабилност е мнима стабилност", посочи политикът. 

„Моята прогноза е, че предсрочните парламентарни избори ще се явят като обективна необходимост. Възможно е такава участ да ги сполети още през следващата година”, смята Местан.

„Колко дълго ще управлява това правителство зависи в някаква минимална степен и от опозицията, но преди всичко зависи от това доколко ще бъде успешно това управление. Аз вече имах възможност да кажа, че тази властова формула не може да генерира реформи, защото се състои от политически сили, които се нуждаят от сериозно реформиране”, е мнението на Местан.

Според лидера на ДПС излизането на ДСБ от управленската формула по-скоро ще има оздравителен характер върху кабинета, но за много кратък период от време. 

„ДПС има най-силните политически аргументи да иска предсрочни парламентарни избори, защото ние през 2014 година се отказахме от властта в името на политическата стабилност”, разясни позицията на своята партия Местан.

По горещата тема от последните дни той каза: "Онова, което приехме като промени в конституцията, беше възможното и максимумът”.

На въпрос за почетния председател на движението сегашният лидер отговори така:

„Ахмед Доган е естественият лидер на ДПС и аз му благодаря, че мога да разчитам на неговата експертиза. Качвам се при Доган по важни теми, говорим. Не съм разговарял с него за оставката на Христо Иванов. Тази вечер имаме новогодишен купон при него, но не знам дали ще бъдем в настроение да говорим за политика, или ще се отдадем на купона”.

#ДПС #Лютви Местан #ДСБ #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници