Дядо Коледа раздава подаръци на спортен празник в зала "Триадица"

Дядо Коледа раздава подаръци на спортен празник в зала "Триадица"
A A+ A++ A

Над 200 деца получиха награди и отличия по време на Коледния спортен празник „Да подкрепим колективните спортове“, състоял се в зала Триадица. Организаторите на събитието от Фондация „София2018 – Европейска столица на спорта“ и Столична община бяха осигурили ранички, тениски, шапки, календари и други предметни награди, като всеки малчуган си тръгна с подарък в навечерието на Новогодишните и коледни празници.

Турнирът се провежда за втори път и отговаря на нарасналия интерес на децата на София към колективните спортове, за които работят няколко специализирани школи. В състезанията се включиха деца на възраст от 8 до 16 г. от 15 училища и няколко спортни клуба.

Събитието включваше демонстрации по едни от най-популярните и обичани от младите хора спортове: волейбол, хандбал, футбол, баскетбол, акробатика и художествена гимнастика Децата получиха наградите си от официалните гости - кмета на София  орданка Фандъкова, генералния секретар на БОК Белчо Горанов, президента на БФ баскетбол Георги Глушков, секретаря на Оргкомитета София2018 Анатоли Илиев и др.

Цялата статия за спортния празник може да прочетете в Sporta.bg

#Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници