Нанотехнологии и нови материали обсъдиха водещите фирми в бранша

Нанотехнологии и нови материали обсъдиха водещите фирми в бранша
A A+ A++ A

На 10 декември 2015 г. в хотел „Интер Експо” Институтът по физика на твърдото тяло при Българска академия на науките (ИФТТ-БАН), в рамките на дейността на работен пакет „Повишаване на иновационния капацитет“ по проект ИНЕРА, „Повишаване на научния и иновационния капацитет на ИФТТ-БАН в областта на многофункционалните наноструктури“ (http://www.inera.org), организира среща Нанотехнологии и наноматериали: нова апаратура в ИФТТ-БАН с представители на водещи фирми в областта на нанотехнологиите в България.

На срещата присъстваха представители на фирмите „ОПТИКС“ АД – Панагюрище Optix Co, AMG Technology Ltd., Холдинг „Кимкооп“ ООД, Cimcoop Holding Ltd., Лабексперт, както и представитеставители на Монетния двор, ТУ-София, УАСГ, ХТМУ и др.

Координаторът на Проекта ИНЕРА, акад. Александър Петров, запозна присъстващите с целите и задачите на проекта. По време на форума бе направено представяне на авангардната апаратура, придобита през последната година от ИФТТ със средства по европейски проекти, и на научните екипи, които работят с него – eлектрохимична импедансна система за електрично характеризиране на материали и тънки слоеве, автоматизирана микрофлуидна система с компактен цитометър и две апаратури за отлагане на атомни слоеве и за химическо отлагане на тънки слоеве в газова фаза.

Срещата завърши с обсъждане на възможностите за използване на новата апаратура от заинтересованите страни.

#нанотехнологии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници