Шестима аут от „Сикрет Сървиз“ заради сексскандал

Шестима аут от „Сикрет Сървиз“ заради сексскандал
Президентът Барак Обама е решен да разнищи скандала докрай и да накаже сурово виновните. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Общо шестима агенти на „Сикрет Сървис“ загубиха работата си, след като в събота още трима подадоха оставки заради засилващ се сексскандал в Колумбия.

Оставките са заради твърденията, че агентите са довели проститутки в хотела, в който са били отседнали в колумбийския курорт Картахена заради среща на върха, предаде bTV.

В курорта миналия уикенд се проведе срещата на високо равнище на страните от Централна Америка. Служителите на „Сикрет Сървис“ били изпратени в Колумбия да осигурят планираното участие на американския президент Барак Обама в срещата.

По последна информация в купона, който са си спретнали с жриците на любовта, са участвали общо 12 специални агенти и 11 военни от армията на САЩ.

Според сенатор Сюзан Колинс, която е сред най-активните в разплитането на скандала, в нощния еротичен екшън са били включени 20 жрици на любовта.

Издънката станала, след като един от президентските гардове отказал да плати на едно от момичетата. Обидено, то се обадило в полицейския участък на град Картагена и се оплакало от грубото отношение.

Случилото се хвърли сянка върху визитата на президента на Съединените щати в Колумбия.

Барак Обама прие шефа на „Сикрет Сървис“ Марк Съливан в Белия дом за пръв път от избухването на скандала преди седмица и бе информиран за последните развития по случая.

След разговора със Съливан Обама заявил, че засега няма да го уволнява и ще изчака резултатите от разследването. Ако обаче се докаже непристойно поведение на агентите, щял да бъде безпощаден.

Президентът е решен да разнищи скандала докрай и да накаже сурово виновните.

Засега със сигурност е изяснено, че сред участниците в купона с проститутки не е имало от т.нар. лични гардове на държавния глава. Известно е също, че агентите са разполагали с по 800 долара дневни и за хотел, а са уговаряли проститутките да ги обслужат за по 28 долара. Разкритието е на журналиста Роджър Зеглер.

„Сикрет Сървис“ обяви в изявление за оставките, че един служител е бил оправдан по обвиненията за неправилно поведение, но срещу него ще има административни действия.

„Службата продължава да провежда цялостно, дълбоко и честно разследване“, се добавя в изявлението.

#Белия дом #Марк Съливан #Сюзан Колинс #сенатор #Централна Америка #Картахена #Колумбия #САЩ #президент #Барак Обама #скандал #оставки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници