Задочен диалог на Радан Кънев с Петър Москов подготвя крайното решение на ДСБ

Задочен диалог на Радан Кънев с Петър Москов подготвя крайното решение на ДСБ
A A+ A++ A

Дали Реформаторският блок ще остане единен зависи от дискусията и решенията на ДСБ в събота, а възможните варианти подсказаха председателят на партията Радан Кънев и здравният министър Петър Москов в задочен диалог ден по-рано.

Петър Москов бил видимо доволен след среща с премиера в петък. Медиите разчетоха настроението му като заявка за оставане в кабинета, каквото и да се случва по партийна линия.

Очаквам Петър Москов да се оттегли от управлението, обяви обаче Радан Кънев в интервю за БНТ. Той направи уговорка, че е важно какво ще реши ръководството на Демократи за силна България в събота. 

Позицията на Реформаторския блок ще е ясна във вторник, уточни Кънев. Той изрази съжаление, че не е получил подкрепа не само от ГЕРБ, но и в самия Рефоматорски блок.

"В борбата с шуробаджанащината в българската политика бяхме само малко по-добри от тези, които атакувахме, когато идвахме на власт" обобщи Радан Кънев.

"Аз какво ще призова е напълно ясно, а какво ще реши ръководството и какви ще бъдат последиците за мен и за моето лидерство, ще се реши утре", каза Кънев.

На въпрос дали Реформаторският блок е "блок" или "воюващи парчета", отговорът му бе: "Ще разберем много скоро".

Във вторник ще заседават партиите, съставящи Реформаторския блок.

#Радан Кънев #Петър Москов #ДСБ #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници