Миков: Провалът със съдебната реформа е основание за оставка

Миков: Провалът със съдебната реформа е основание за оставка
A A+ A++ A

Провалът със съдебната реформа е основание за оставка, када лидерът на БСП Михаил Миков пред бТВ.

"Не може да променяш конституцията и да говорим за върховенство на закона. Трето прегласуване в НС, това обезсмисля всичко", коментира той.

Самите промени в конституцията правят магистратските квоти по-контролируеми и това беше заявено многократно от различни представители, посочи Миков. По думите му самото затваряне в по-малки колегии, прави ръководителите на тези колегии по-силни.

„Все повече факти излизат, че има намеса в съдебната власт. Политическият пазарлък в мнозинството за завземане на определени територии доведе до тази театрална драматургия в НС”, добави Миков.

"Демокрацията у нас е доста фасадна. ДПС искаше да покаже колко е важно за вземането на решение Нека управляващите да се оправят по между си”, допълни Миков..

Според него Радан Кънев сам е минал в опозицията. „Където иска да сяда. Много е хубаво да ползваш облагите на властта и да измениш на избирателите", коментира той.

АБВ са в дясното управление, повтори оценката си за бившите съпартийци Миков.  Той подчерта, че БСП е единствената опозиция, която предлага лява алтернатива за България.

„Не се осъществи срещата ми с Георги Първанов, но по-важното е, че той и неговата партия участват е едно дясно управление”, каза Миков.

#съдебната реформа #Михаил Миков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай