Медведев: Украйна да върне на Русия 3 млрд. долара или да обяви фалит

Медведев: Украйна да върне на Русия 3 млрд. долара или да обяви фалит
A A+ A++ A

Руският премиер Дмитрий Медведев нарече „геноцид и свинщина“ спирането на електричеството в Крим в интервю за основните руски електронни медии. 

Украйна е длъжна да върне дълга от 3 милиарда долара на Русия, заяви още Дмитрий Медведев.

„Няма да се примирим. Ще се обърнем към съда и ще поискаме обявяването на фалита на Украйна заради неплащане на заемите“, посочи още той.

Руският премиер коментира и втвърдените руско-турски отношения заради сваления преди две седмици от Анкара руски военен самолет над северна Сирия.

"След унищожаването на нашия самолет - какво обикновено би направила една държава през 21 век - ще започне война. Защото това е пряко нападение срещу чужда страна. Разбира се, в сегашната ситуация войната е най-лошото нещо, което може да се случи. Именно по тази причина бе взето решение да не се отговаря симетрично на това, което направи Турция."

Санкциите които въведе Москва спрямо турските стоки ще повишат инфлацията в Русия с половин процент коментира министър-председателят. Дмитрий Медведев отклони въпроса колко струва на Москва военната операция в Сирия, казвайки че това е тайна, но призна, че руското министерство на обраната не е получавало допълнителни средства.

 

#Дмитрий Медведев #Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници