Руски подводници с крилати ракети шарят в източната част на Средиземно море

Руски подводници с крилати ракети шарят в източната част на Средиземно море
A A+ A++ A

Русия е разположила подводницата "Ростов на Дон" с крилати ракети в източната част на Средиземно море близо до сирийското крайбрежие, предаде агенция "Интерфакс".

Крилатите ракети, с които е въоръжена подводницата, са подобни на онези, с които руски военни кораби в Каспийско море нанесоха удари по цели в Сирия на джихадистката групировка "Ислямска държава".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че не разполага с информация за такава подводница. "Данни за това трябва да бъдат поискани от военните", уточни той, цитиран от агенция ТАСС.

В средата на ноември източник, близък до руското министерство на отбраната, разказа пред РБК, че подводницата "Ростов на Дон" е изстреляла крилати ракети "Калибър", докато пътува от база на Северния флот към черноморското пристанище Новоросийск. Това е първата употреба в бойни условия на това оръжие.

По информация на РБК ударите са нанесени по заповед на президента Владимир Путин, който иска засилване на офанзивата срещу "Ислямска държава" след катастрофата с руския "Еърбъс А321" в Египет, която бе обявена за терористичен акт. Въпреки това на молбата на журналисти да коментира операцията на подводницата Песков ги призова да се обърнат към министерството на отбраната. Засега официално потвърждение на информацията няма.

#подводница #крилати ракети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници