Борисов возил Дейвид с джипката

Борисов возил Дейвид с джипката
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че лично е возил колегата си от Великобритания Дейвид Камерън, докато са разглеждали днес граничните съоръжения.

"Аз возех на джипката Дейвид, за да разгледа по-добре планините, по-добре условията, при които работят българските граничари.  Това е забранено по принцип, но ние можем да си го позволим, защото по-добре мога да му обяснявам - да види как живеят българските граничари в палатките, как се хранят, с кучетата, постовете, санитарните възли, с калта, с екстремните условия. И той го почувства, защото калта е еднаква за всички. За това, което сме направили, той даде една много добра оценка", разказа премиерът пред БНТ.

"Дейвид ми е приятел. Толкова години работим заедно, не става дума нито за погалване, нито за похвала. Ние сме си свършили работата", каза Борисов.

За  повдигнатия в разговорите въпрос за тежестта от имигрантите той даде пример: "Има хора, които използват социалните системи на развитите държави. Да си представим, че има такива хора, които дойдат в България".

"С думите си Дейвид потвърждава това, което казах и преди година - че трябва да си направим правителството, да сме по-смирени, да се концентрираме върху работата, да спрем да се занимаваме само със себе си, да си наредим приоритетите. Оценките му за правителството са повече от добри. Да напусне столицата и то с български самолет, въртолет, няколко кацания...", коментира Борисов.

В интервюто премиерът разясни и другите актуални теми от седмицата.

Президентите на Турция и Русия по думите му си извадиха най-мръсните ризи. Това не е добре за международната общност, смята Борисов.

"Възможно ли е, когато две страни се карат, ние да сме добре и с Русия, и с Турция?", запита той. "Ние сме приели всички ценности на евроатлантическата общност. Изпълняваме своите ангажименти и в същото време сме максимално внимателни, отчитайки ключовото си и географско положение и история, култура и взаимовръзки, които имаме и с Русия, и чрез българските мюсюлмани, и с Турция".

"Ние не сме страна в този конфликт. Руската страна разбра, че ние сме сериозна държава със сериозни ангажименти към НАТО и ЕС и вече не ни провокират", заяви Бойко Борисов.

По думите му с нашата много твърда и праволинейна и в същото време гъвкава и добронамерена политика към всички, сме изключително добре поставени.

Премиерът изрази съжаление за острата си реакция први инцидента на летището. „Нападнах ги малко пресилено с думите „банда некадърници“, призна той.  Но е трябвало да сложат един параван, не да правят риалити шоу как действа нашият антитерористичен отряд.

Запитан за ситуацията в правосъдното министерство, премиерът изрази мнение, че министър Христо Иванов всеки ден влиза във войни и сам си прави стола нестабилен.

"Всеки ден му казвам: Христо, трябва внимателно", каза Борисов. Когато кажеш "аз съм едниственият, които може да напрява съдебна реформа", това е обида към останалите парламентарни групи, смята той. Петър Москов обиколил всички парламентарни групи, Ивайло Калфин също преговарял с другите.

Главният прокурор е независима институция, която прекрасно си върши работата,  каза още Борисов. "Дори, когато 15 пъти ме викаха на разпит, и тогава казвах, че прокуратурата си върши рабатота", отбеляза той.



#Бойко Борисов #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници