По 1000 лева на ден ни струва осветлението в парламента

По 1000 лева на ден ни струва осветлението в парламента
A A+ A++ A

По 1000 лева на ден харчат депутатите за електроенергия в сградите на Народното събрание. Това става ясно от последната обществена поръчка на Народното събрание.

Толкова електричество харчат дневно 940 домакинства.

За следващата година Народното събрание е заделило за ток общо 340 000 лева. Парите са за двете сгради на парламента в София и двете почивни бази на депутатите - в Банско и във Велинград, информира bTV.

Всеки един от двата полилея в пленарната зала тежи около тон и свети с над 200 крушки. Последно оглед на осветлението в НС, включително и полилеите, е правен през юли.

За последните 6 години повечето крушки са сменени с енергоспестяващи. Въпреки това дори депутатите смятат, че може и по-добре. Валентин Николов от ГЕРБ смята, че смяната на крушките с енергоспестяващи може да спести до 60% от сметките.

Противно на мнението, че решенията в парламента се вземат на тъмно, лампите се гасят само в събота и неделя. Причината според Настинмир Ананиев от Реформаторския блок се крие в това, че има много делегации и посетители в сградата и няма как "да се върви след тях", за да се гасят лампите. Милен Михов от П атриотичния фронт пък припомня, че компютрите трябва да се изключват в края на работния ден

#Народно събрание #осветление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници