Клони раниха пешеходка и пожарникар, вятър до 27 м/сек. е прогнозата за неделя

Клони раниха пешеходка и пожарникар, вятър до 27 м/сек. е прогнозата за неделя
A A+ A++ A

Клон от дърво на столичната улица „Оборище“ падна и удари преминаваща оттам жена. Тя е откарана в болница с фрактура на крака, няма опасност за живота ѝ, съобщи БГНЕС.

Нанесени са материални щети на един лек автомобил.

Пожарникар е пострадал при разчистването на дърветата, паднали по време на бурния вятър в София, съобщи Агенция „Фокус“. Според източници от пожарната става въпрос за младия пожарникар Олег Гълъбов, вицешампион на България по висок скок.

Към 18:00 часа в МВР са подадени около 40 сигнала за паднали клони, дървета и надвиснали опасни предмети в столицата. Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ посещават всички подадени адреси и оказват съдействие за отстраняването им.

По-рано днес вятърът събори електрически стълб в София. При този инцидент нямаше пострадали.

Очаква се в неделя времето да остане ветровито. Оранжев код е обявен за неделя, 22 ноември, в 14 области в страната заради бурен югозападен вятър, предупредиха синоптиците от БАН.

В Добрич, Варна, Бургас, Силистра, Шумен, Разград, Русе, Търговище, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Монтана почти през цялото денонощие поривите ще достигат скорост от 20 до 27 м/сек.

В други 11 области е обявен жълт код. Това са Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. Там се очаква силен югозападен вятър с пориви от 15 до 20 м/сек.

#вятър #оранжев код

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите