Засилена охрана на финала на детската Евровизия

Засилена охрана на финала на детската Евровизия
A A+ A++ A

Финалният концерт на детската Евровизия днес в зала “Арена Армеец” ще бъде съпроводен с повишени мерки за сигурност. От МВР са предвидили засилено полицейско присъствие и в хотелите, в които са настанени делегациите  от 17-те държави.

На входа на залата охранители ще проверяват с рентген влизащите за спектакъла

От вътрешното ведомство обясниха, че мерките за сигурност са били актуализирани след събитията в Париж.

Хората, които са се снабдили с билети и ще гледат на живо финала, трябва да предвидят време за проверките. Възможно е да се образува опашка на влизане, затова организаторите препоръчват пристигане поне един час по-рано.

Поставени са металодетекторни рамки и рентгени. Ангажирани са служители от сектор “Охранителна полиция” към СДВР, от Общинска полиция, НСО и от частна фирма. 

Финалът ще се излъчва пряко по БНТ 1 и БНТ HD от 20,30 ч. Началният час за зрителите в залата е 19,30 ч, защото ще има подгряваща програма. Водеща ще е Поли Генова, която вероятно скоро ще направи дует с миналогодишния победител на детската Евровизия - Винченцо Кантиели. 

Днес от 14,30 ч по БНТ започва живо студио - “Децата на България са супер”, посветено на финала, с водещи Драгомир Драганов и Йоана Драгнева. В предаването ще участват Крисия, Хасан и Ибрахим, както и Габриела и Иван, които ще представят България.

#Евровизия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници