27 хил. бежанци са се "изпарили" от България, останали са 1366 души

27 хил. бежанци са се "изпарили" от България, останали са 1366 души
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Българското министерство на вътрешните работи публикува статистически данни, които показват, че почти всички мигранти, регистрирани през тази година в бежанските лагери в България, са избягали от тях и са се „изпарили“, съобщава полската телевизия TVN24, цитирана от Фокус.

Междувременно ръководителят на българската дипломация Даниел Митов заяви във вторник, че страна няма да приема нови бежанци, независимо от очакванията на Европейския съюз. По думите на Митов, обсъждането на въпроса за квотите и преразпределението на бежанците в сегашната ситуация „е абсурдно“.

Министерството на вътрешните работи на България публикува тревожна статистика, която показва, че от общо над 28 хиляди мигранти, които са пристигнали в България от началото на тази година, бежанските лагери в момента се намират само 1366 души. Всички останали са избягали през западната граница. Само в периода от 25 септември до сега броят на тези, които незаконно са пресекли западната граница на страната е 6702 имигранти.

На въпроса за това как 27 000 души са напуснали страната, вицепремиерът на страната и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова каза, че не е в състояние да осигури достатъчно полицейско присъствие по границата. 

#бежанци #мигранти #Даниел Митов #Митов #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници