130 затворници ще произвеждат панелни слънчеви колектори

130 затворници ще произвеждат панелни слънчеви колектори
Снимка: Министерство на правосъдието
A A+ A++ A

130 лишени от свобода от Софийския затвор ще произвеждат панелни слънчеви колектори и водни отоплителни устройства, съобщиха от Министерство на правосъдието.

Проектът „Изграждане на зелен производствен цех” се изпълнява от Държавно предприятие „Фонд затворно дело” по програма „Иновации за зелена индустрия-България”, в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г.

Цехът в Софийския затвор е специализиран в производството на панелни слънчеви колектори и водни отоплителни устройства за екологично чисто производство на топлинна енергия и топла вода. Те  са приложими за всякакъв тип сгради, в които се консумира топла вода и се използват източници на отопление. Цехът е оборудван съгласно съвременните стандарти за опазване на околната среда и екологичните параметри. Технологичният процес ще се базира на принципите за ефективност, рециклиране и почти безотпадъчно производство. Близо 130 лишени от свобода от Софийския затвор вече са обучени в техниките на производство на панелните слънчеви колектори и водни отоплителни устройства за екологично чисто производство на топлинна енергия и топла вода.

Размерът на финансирането от Норвегия е 414 896 евро.

#Софийския затвор #слънчеви колектори #Норвегия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници