Манюел Валс: Терористите могат да ударят отново идните дни

Манюел Валс: Терористите могат да ударят отново идните дни
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тероризмът ни удари и може да ни удари отново, през следващите дни или седмици. Не го казвам, за да ви сплаша. Казвам го, за да накарам французите да осъзнаят тази опасност. Дълго време ще живеем с тази опасност. Това каза френският премиер Мануел Валс пред RTL тази сутрин.

По думите му във войната, която обяви тероризма, не трябва да се отхвърля нито един инструмент за защита на французите. По повод въздушните удари срещу "Ислямска държава" (ИД) в Сирия в град Рака от тази нощ Мануел Валс каза, че

и двете цели са били унищожени.

"Ще действаме по всички фронтове за да унищожим ИД", категоричен беше Валс. Всички спецслужби са в състояние на тревога. По думите му това им е позволило да предотвратят пет атентата това лято. Валс посочи, че

се подготвят и други терористични нападения.

"ИД не може да спечели тази война срещу нас, но тази терористична организация иска да ни отслаби, да ни раздели. Това е състояние на война, тази война, тази неконвенционална война ни кара да запазим хладнокръвие, да бъдем предпазливи", каза още Валс, предаде БГНЕС.

Според френският премиер страната му много често е в авангарда във войната срещу тероризма.

"Цялата международна общност трябва да се мобилизира срещу тероризма. Всеки трябва да осъзнае величината на тази терористична армия", каза още Мануел Валс. 



#Мануел Валс #тероризъм #война #Франция #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници