Нико Розберг отново спечели Гран при на Бразилия

Нико Розберг отново спечели Гран при на Бразилия
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Нико Розберг спечели 13-ата победа в кариерата си и отново остави световния шампион Люис Хамилтън „капо“ в Бразилия, след като с перфектно проведено състезание постигна успех в Гран при на Бразилия на пистата „Интерлагос“.

Подробности за състезанието за Гран при на Бразилия вижте в Sporta.bg.

Германецът с Мерцедес водеше от самото начало на надпреварата и от стратегическа гледна точка проведе много умело спиранията си в бокса, като не направи и нито една грешка. Хамилтън отново трябваше да се задоволи с втората позиция, след като не успя в почти нито един момент, освен в края на първата половина от състезанието, да се залепи за водача.

За 11-ти път през сезона Мерцедес постига двойна победа, с което изравнява рекорда си от миналата кампания.

На трето място, без особена драма – на около 8 секунди от върха и на около 25 пред съотборника си Кими Райконен – завърши Себастиан Фетел. Германецът с Ферари обаче вече изостава на 33 точки от Розберг в класирането при пилотите във Формула 1, което означава, че днес официално загуби битката за подгласническата позиция.

Топ 10 допълниха Валтери Ботас, Нико Хюлкенберг, Даниил Квят, Фелипе Маса, Ромен Грожан и Макс Ферстапен, който спечели дуела за последната точка с Пастор Малдонадо. С резултатите от днешния кръг Уилямс си осигури третата позиция в класирането при конструкторите – както беше миналия сезон, и отново без да има победа в състезание. Торо Росо е на пето място със сигурност, което се случва за първи път в историята на тима.

И двата МакЛарън-а финишираха този път – Дженсън Бътън приключи 15-ти, а Фернандо Аслонсо – 16-ти.

 

#Формула 1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници