Нико Розберг ще потегли първи в Гран при на Бразилия

Нико Розберг ще потегли първи в Гран при на Бразилия
A A+ A++ A

Миналогодишният победител в квалификациите и състезанието в Бразилия Нико Розберг записа пети пореден полпозишън през този сезон и ще потегли първи в надпреварата за Гран при на Бразилия на пистата "Интерлагос" в Сао Пауло.

Снимки и подробности от квалификациите за Гран при на Бразилия вижте в Sporta.bg

Само 0.079 секунди разделиха германеца и съотборника му в Мерцедес Люис Хамилтън, който отново загуби битката в квалификациите, откакто стана световен шампион за 2015 година.

На трета позиция се нареди Себастиан Фетел с изоставане от половин секунда спрямо лидера, като това бе най-доброто, на което Ферари можеше да се надява. Валтери Ботас с Уилямс финишира четвърти, а Кими Райконен се нареди на пета позиция, следван от Нико Хюлкенберг във Форс Индия.

Топ 10 допълниха Даниил Квят с Ред Бул, Фелипе Маса с Уилямс, Даниел Рикардо с Ред Бул (който обаче има наказание от 10 места и ще потегли 19-ти) и Макс Ферстапен с Торо Росо.

Фернандо Алонсо бе принуден да прекрати участието си в първата сесия след само две минути заради пореден проблем в болида си, което му се случва за втори пореден път – в предишния кръг в Мексико той отпадна от състезанието в самото начало. Испанецът демонстрира чувство за хумор и около 15 минути се печеше на слънцето край пистата, седнал на стол, вместо веднага да се прибере в бокса.

Съотборникът му в МакЛарън-Хонда Дженсън Бътън победи единствено двата болида на Манър Маруся, а след края на първия сегмент от квалификациите англичанинът и Алонсо се качиха на подиума, за да поздравят феновете на "Интерлагос".

#Формула 1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници